Dagens rapport från Stenstugu

Dagens rapport från Stenstugu

Information om bloggen

Man kan inte länka i kommentarerna, men skriv gärna in din URL i alla fall. Då kan jag och andra gäster komma och besöka dig. Använd gärna gästboken om du vill, där kan du också lägga in bilder. Bloggen finns i Fröjelbloggkartan.se

One.com och den här bloggen

Blogg & ITPosted by Ingrid Sat, May 09, 2009 23:10

Jag har varit i kontakt med One.com igen och det visar sig att de förmodligen inte kommer att åtgärda bristfälligheterna i den här bloggen. Dels så fungerar ju kommentarerna dåligt, det går inte att länka och ni besökare kan inte skriva in era hemsideadresser, dessutom är det bökigt att läsa koden när ni ska skriva kommentarer, bland annat Mien har haft problem och tycker att det är bökigt och några har skrivit kommentarer som bara försvunnit. Sedan sänder de bara med den första raden i inläggen i XML-filen och inga länkar och det gör att man inte kan registrera sig på bloggkartan.se och de man länkar till får ingen notering om det. Dessutom har den här bloggen en bristfällig arkivering, eftersom man inte arkiverar månadsvis utan bara enligt kategorier. Jag har därför hela tiden fört över inläggen i min gamla blogg för att få ett komplett månadsarkiv.

Vid den senast kontakten med support fick jag helt enkelt beskedet, att om jag önskar en blogg med flera funktioner än den de erbjuder, så får jag väl skaffa en annan blogg!

Jag kommer därför att sluta använda den här bloggen och har startat en Wordpress-blogg. Lite krångligt var det, kanske mest för att det var svårt att hitta ett tema som jag gillade, men jag tror att jag har fått till det. Den känns rätt och jag kommer inte att återgå till min gamla dagbok, utan den får ligga kvar som ett arkiv bara. Ett arkiv, som väl egentligen det bara är jag själv som är intresserad av, men det är kul att kunna gå tillbaka i tiden och se vad som hänt.

Ett tag till kommer jag att skriva här, men när vi kommer hem från Sicilien kommer jag att byta.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pia Tue, May 19, 2009 21:03

Det är faktiskt inget större bestyr att ha en egen Wordpress-blogg. Jag har haft det i flera år nu, så om du fastnar på nått kanske jag kan vara till hjälp :)

Posted by Corina Thu, May 14, 2009 11:48

Har inga problem med att kommentera alls i denna blogg och koden är inge problem heller,om jag inte ser koden är det ju bara att klicka så får man en annan.Visst är det en nackdel att inte kunna länka men det är inget jag klagar över faktiskt :)Andra bloggar med koder är inget bättre tycker då jag, många har oläsliga koder faktiskt. Jag hoppas i alla fall att jag får din nya bloggadress när det är dag ! Kramis !

Posted by Doris Tue, May 12, 2009 01:23

Det var ju ett fräckt svar du fick !!
Håller med om att det är svårt att läsa koden här ;0).
Sköt om dig !
Kramar, Doris

Posted by Carpe Diem Sun, May 10, 2009 16:28

Ville bara titta in och lyckönska inför resan... hoppas ni får en underbar tripp, vackert väder, och många kramar! Sådant som man kan spara, och gömma i sitt hjärta...

Varm kram till er båda...

Posted by Caroline Sun, May 10, 2009 15:31

Det är därför jag aldrig skapade en blogg via One.com, just pga de bristfälliga funktionerna i den enkla bloggen.
Däremot gillar jag deras bildgallerier och de enkla funktionerna i adminläget, så som webbhotell i övrigt fungerar de bra.

Så jag förstår om du bytt bloggsystem nu...
Har själv Wordpress som bloggsystem på hemsidorna, och det fungerar kanon för mig, kommer inte att byta i första taget!

/Caroline

Posted by Inger Maryissa Sun, May 10, 2009 15:09

Jo...det var därför jag inte gick över till One.com för min blogg, då det strulade ibland att skriva in koden,

och att man inte kan lägga in sin egen bloggadress och även mailadress vid kommentarerna.

Jag förstår att du hade hoppats att One.som skulle åtgärda dessa saker, och trist att de tydligen inte ska göra det.

Och kan tänka mig du blev besviken.

Själv tycker jag mycket om Blogg.se och de olika möjligheterna och funktionerna.

Och den är så lätt att andvända, även när det gäller att ändra i layouten. och det är det jag också gillar skarpt.

Visserligen är det problem då och då med att bl.a. kommentarer inte kommer in direkt, men de håller tydligen på att försöka fixa det.

Lycka till var du än bestämmer dig för att ha din blogg.

Stor kram

http://ingermaryissa1.blogg.se/

Posted by Znogge Sun, May 10, 2009 10:35

Jag tycker att wordpress fungerar mycket bra så välkommen!

Kram!

Posted by Pysen73 Sun, May 10, 2009 06:59

Vilket serviceminded svar... skaffa en annan?? De verkar inte vara så rädda om sina kunder... Jag hade en hemsida på one.com förut, men jag tröttnade, för jag tyckte den var alltför krånglig att hålla på med...

Posted by Karin Sat, May 09, 2009 23:40

Oj, oj min man heter också Åke, dock ej som tilltalsnamn, men det har jag också glömt bort! Tack för påminnelsen, jag får gottgöra med en rabarberpaj imorgon...
Ha en fin söndag!
Kram Karin