Dagens rapport från Stenstugu

Dagens rapport från Stenstugu

Information om bloggen

Man kan inte länka i kommentarerna, men skriv gärna in din URL i alla fall. Då kan jag och andra gäster komma och besöka dig. Använd gärna gästboken om du vill, där kan du också lägga in bilder. Bloggen finns i Fröjelbloggkartan.se

Planerna gick i stöpet

Allmänt svammelPosted by Ingrid Tue, May 05, 2009 17:23

Mina planer på att köpa penséer och åka och plantera på gravarna gick totalt i stöpet. Dels så fanns det inga penséer att köpa och dels började det regna redan när vi åkte till Klinte. Jag har haft påskliljor på gravarna och de har stått så fint, men nu är de avblommade och att sätta frostkänsliga plantor redan nu är ingen höjdare. Det enda som skulle gå att sätta nu är just penséer. De tål en och annan frostnatt, men nu går det alltså inte att få tag i dem på Klinte. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra? Låta det se ut som det gör tills vi kommer hem igen, eller chansa och ta tagetes och pysslingskrage som jag har i växthuset och hoppas på att det inte blir kallt?

Det har inte regnat så mycket idag, men det har blåst och stänkt nästan hela dagen. Åke, som är en tuffing, har hållit på med vedklyvning medan, jag som inte är av lika segt virke, har hållit mig inomhus. Jag började med att göra bokföringen för april månad klar och sedan har jag varit ute på vinden och röjt lite och damsugit upp en massa döda flugor och spindelväv. Jag känner alltid att jag måste ha ordning när vi åker bort. Någonstans läste jag om en tjej som pratade om dödsstädning och lite åt det hållet är det nog. Ifall jag inte skulle komma hem igen, vill jag att det ska se någorlunda hyfsat ut. Det kanske är fånigt att tänka så, men så är det i alla fall.

På tal om vår resa till Sicilien, så har det varit ett fasligt planerande och dividerande om hur vi skulle ta oss till och ifrån Arlanda. Åke säger alltid så bestämt att han vill åka båt, så då skulle vi göra det. Men så fick jag se att det fanns ett flyg som passade ganska bra att åka hem med från Arlanda när vi kommer tillbaka och det tyckte Åke också lät bra, för då kommer vi hem redan vid åtta-tiden på kvällen, istället för mitt i natten, så då bestämde vi oss för att vi skulle boka in det. Upp skulle vi åka båt, men jag avvaktade lite med att boka in båtresan och tur var det, för igår morse hade Åke bestämt sig för att vi skulle flyga upp också. Det är ju ganska jobbigt att åka båt och sedan med buss till Cityterminalen och så buss därifrån till Arlanda. Tidigast vid 22.30 tiden skulle vi vara där i så fall. Jag lyckades få tag i flygbiletter till hyfsat pris och bokade in det, så nu blir det flyg båda vägarna plus en övernattning på Rest & Fly.

Övernattning åker vi nästan alltid på för flygens avgångs- och ankomsttiderna tar ingen hänsyn till oss som kommer från Gotland. Den här gången stänger incheckningen redan 04.55. Det är bara att vara tacksam för att vi kommer tillbaka i rimlig tid, så att vi kan ta oss vidare hem samma dag. Jag fick tag i billiga Sicilienbiljetter, men anslutningsflyg båda vägarna och övernattningen kostar nästan lika mycket. Det är dyrt att bo på den här ön, när man ska ut och röra på sig, åtminstone om man vill göra det bekvämt för sig och inte ta båten och diverse bussresor.

Nu ska det bara planeras in hur vi ska ta oss till och ifrån Visby!!