Dagens rapport från Stenstugu

Dagens rapport från Stenstugu

Information om bloggen

Man kan inte länka i kommentarerna, men skriv gärna in din URL i alla fall. Då kan jag och andra gäster komma och besöka dig. Använd gärna gästboken om du vill, där kan du också lägga in bilder. Bloggen finns i Fröjelbloggkartan.se

Förstamajutflykt till Sudret

UtflykterPosted by Ingrid Sat, May 02, 2009 09:27

Inatt har det varit riktigt kallt igen, det var alldeles vitt av frost i morse, -2,2° stod termometern på, men solen skiner, så det lär nog snabbt bli varmare. Enligt allnakku är det Klukkhynus dag och i dagens Gotlands Allehanda kan man läsa ett kåseri med rubriken Klukkhynus dag får oss att minnas hur det var.

Igår kom Bosse och Carina och hämtade oss vid 11.30-tiden. Planen var att vi skulle åka ut till Hoburgen för att titta efter våradonis och så äta lunch på Majstregården. Och våradonis var det fullt av! Jag tror aldrig att jag har sett dem blomma så rikligt och vackert.

Tynnen, som vi kallar slånet för på Gotland, hade också börjat blomma.

Medan jag fotograferade blommorna stod Åke och Bosse och studerade en skylt som berättade om en forntida grav där på stranden.Det var massor av bilar på väg ner mot Hoburgen och framför oss på vägen, mellan ett par bilar, skymtade vi ett litet fordon som vi inte riktigt kunde komma på vad det var, men i en kurva fick vi se att det var en lite trehjulig bil. Och när vi kom fram till Majstregården stod den parkerad där.

Och en rad imponerande vackra motorcyklar också.Vi började misströsta om möjligheten att få någon mat, men just när vi kom in i restaurangen reste man sig vid ett bord och då var jag snabbt där och tog det. Det tog lite tid att få in maten, men vi satt bra och det gick ingen som helst nöd på oss. Det fanns ett bra salladsbord, så vi stillade den värsta hungern med bröd och sallad. Sedan fick vi in maten och det smakade jättebra och när vi ätit färdigt gick vi till glasskiosken och köpte oss varsin mjukglass som efterrätt.

Sedan började vi vända hemåt och Bosse körde minsann inte raka spåret precis. Vi hamnade i Lojsta och i Russparken fick vi faktiskt syn på russen. Jag har varit där och kört så många gånger för att försöka se dem utan att lyckas. Nu hade de tydligen just blivit utfordrade för hela flocken var samlad och stod och mumsade hö. Bosse räknade russen och sa att det var ca 35 stycken. Ännu fanns det inga föl, men en del var väldigt runda om magarna, så de kommer nog senare.

Klicka på de små bilderna så får du se russen i större format!

Vi var hemma igen vid 16.30-tiden efter en härlig dag, speciellt uppskattad av mig, som slapp köra. Tack Bosse o Carina!